Početna Travel Club ZANIMLJIVA ISTORIJA NOVOG SADA: Nova besplatna tura za Novosađane i posetioce

ZANIMLJIVA ISTORIJA NOVOG SADA: Nova besplatna tura za Novosađane i posetioce

0

Leto je na izmaku, ali udruženje „Petrovaradin medija“ i turistička agencija „Putokaz 021“ obećavaju zabavnu i edukativnu jesen.

Vreme je da se ponovo sretnemo u centru Novog Sada i pričamo o svim onim zanimljivim temama koje krije naš grad.

Podsećamo vas da su sve naše tematske turističke ture BESPLATNE, ali je neophodna prijava zbog ograničenog broja učesnika.

Tokom proleća i leta naučili smo mnogo zanimljivih stvari o srećnim i manje srećnim ljubavnim sudbinama novosadskih istorijskih ličnosti, obilazili smo stecišta starih kafana u kojima se pevalo i pilo, ali se i istorija stvarala, oduševljavali se neobičnim sudbinama pisaca koji su živeli i stvarali u Novom Sadu i upijali neverovatne priče o porodicama Dunđerski i Tanurdžić.

Sada je vreme da obiđemo obiđemo poznate i manje poznate hramove i crkve našeg rada. U tome će nam pomoći šarmantni Srđan Bošković iz agencije „Putokaz 021“. Počinjemo od Saborne crkve svetog Đorđa i tu se i nalazimo – u porti crkve kod velikog krsta u 17.55. Nakon toga nastavljamo do katoličke crkve Ime Marijino, a potom svraćamo i u Sinagogu. Sledeća stanica nam je protestantska crkva na uglu Pap Pavla i Šafarikove, a turu završavamo ispred grčkokatoličke crkve svetog Petra i Pavla.

Tura „Novosadski hramovi i crkve“ zakazana je za utorak 24. septembar sa početkom u 18h a prijave se vrše na mejl adresu ivana.tomic.bpm@gmail.com.

Mala napomena: Sve prijavljene moraćemo da zamolimo da izdvoje 100,00 dinara donacije za Sinagogu.