Početna Gradske teme “Dani korejske kulture” u Novom Sadu

“Dani korejske kulture” u Novom Sadu

Pod sloganom “Skokni do Koreje”, korejska ambasada u Srbiji organzuje prve “Dane korejske kulture”, čiji je cilj približavanje ove daleke zemlje i njene kulture stanovnicima Srbije. Srbija i Koreja gaje veoma dobre odnose u raznim oblastima i, uprkos velikoj razdaljini među državama, imaju mnogo toga zajedničkog.

U okviru bogatog programa koji obuhvata različite aktivnosti koje će se odvijati u Beogradu – muzičke događaje, izložbe, filmske projekcije, gastronomske čaorlije, K-pop i K-dramu – na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, u svečanoj sali (114) dr Mila Stamenković održaće predavanje o korejskoj književnosti 20. veka 6. juna, sa početkom u 11 časova.

Predavanje nosi naslov “Uvod u modernu korejsku književnost” i osnovna ideja organizatora je da korejsku književnost koja dugo nije bila dostupna srpskoj publici usled velikih jezičkih barijera, predstavi na najbolji način. Predavanje će obuhvatiti istorijske i kulturne događaje krajem 19. i tokom 20. veka koji su uticali na promene u Koreji, koje su se posebno odrazile na rađanje novih pravaca, trendova i tematike u književosti. Korejska književnost gradila je ugled na svetskoj književnoj sceni svojom tamnom, transgresivnom fantastikom i delima pisaca kao što je Han Kang.

Dr Mila Stamenković završila je japanski i korejski na Filološkom fakultetu u Beogradu (2000-2004). Posle završenog kursa korejskog u Koreji nastavila je studije i upisala master i doktorat na Akademiji za korejske studije gde je doktorirala 2014. na modernoj korejskoj književnosti. Na Hankuk univerzitetu predavala je srpski jezik od 2010. do februara 2017.

Na ovom književnom predavanju govoriće o specifičnostima savremene korejske književnosti i spremno odgovorita na sva pitanja.

Ulaz na predavanje je slobodan.

Izvor: RTV
Foto: Promo

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here